BallinaKonferencat për media

35% e qytetarëve të katër komunave, kanë votuar deri në orën 16:00

Zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan, 19 maj 2019

Komunikata e tretë për Media

Ora 18:00


Mitrovicë e Veriut, 19 maj 2019

Dalja në Zgjedhje 

Koalicioni i OJQ-ve “Demokracia në Veprim”, po vazhdon vëzhgimin e procesit zgjedhor në zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan, 19 maj 2019. Procesi i votimit po vazhdon të zhvillohet i qetë.

Deri në orën 16:00, sipas raportimeve të vëzhguesve të DnV-së, për të votuar kanë dalë rreth 35% e të gjithë votuesve me të drejtë vote.

Dalja e votuesve sipas komunave: Zubin Potok (39%), Zveçan (38%), Leposaviq(34%) dhe Mitrovicë e Veriut (33%).
 

Parregullsitë më të shpeshta që po e përcjellin procesin e votimit në terren deri në orën 16:00 janë:

-Votimi familjar i evidentuar në 23 vendvotime, në katër komunat ku po mbahen zgjedhjet.
-Ankesa lidhur me Listën e Votuesve janë raportuar në 6 raste.
– Votimi jashtë kabinës, është vërejtur në pesë raste.
-Tentime për të votuar më shumë se një herë (votimi i dyfishtë), janë evidentuar në dy raste.

 
***
DnV-ja kërkon nga subjektet politike të vazhdojnë të përmbahen nga çdo veprim që mund të cenoj integritetin e procesit zgjedhor. DnV-ja kërkon nga komisionerët vigjilencë të shtuar deri në përmbyllje të procesit të numërimit. 

Postime të ngjajshme
BallinaTryeza

DnV publikon raportin e vëzhgimit të zgjedhjeve: Theksohet rëndësia e reformës zgjedhore në tejkalimin e sfidave të procesit zgjedhor

BallinaKomunikatë për media

Vendimi i Gjykatës Supreme, precedent i gabuar që mund të ndikojë integritetin e procesit zgjedhor

BallinaKonferencat për media

Komunikata e pestë për media DnV: Rezultatet preliminare për fletëvotimet e numëruara për 1355 vendvotime ose 53% e të gjitha vendvotimeve

BallinaKonferencat për media

Komunikata e katërt për media |Ora 18:30| DnV: Deri në ora 17:00 dalja në votime është 38%, bëhet thirrje për vigjilencë në numërim

Regjistrohu në faqen tonë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *