• Lloji i aktivitetit

  • Data


Gjuha denigruese dhe dhuna janë në kundërshtim me vlerat e garës zgjedhore- Koalicioni i OJQ-ve për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim”, është duke përcjellë me shqetësim ballafaqimet e kandidatëve në debate publike për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të  6 tetorit. Liria e fjalës paraqet një ndër...
Subjektet politike të garantojnë barazi gjinore në lista zgjedhore dhe trupa menaxhuese të zgjedhjeve- Prishtinë, 29 gusht 2019 Koalicioni i OJQ-ve për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim (DnV)” ka filluar përgatitjet për monitorimin e procesit zgjedhor për zgjedhjet e parakohshme parlamentare për Kuvendin e Kosovës. DnV do të...
Rezultatet preliminare të DnV-së për zgjedhjet në katër komunat- Zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan, 19 maj 2019 Komunikata e katërt për media Ora 21:00 Mitrovicë e Veriut, 19 maj 2019 Koalicioni i OJQ-ve Demokracia...
35% e qytetarëve të katër komunave, kanë votuar deri në orën 16:00- Zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan, 19 maj 2019 Komunikata e tretë për Media Ora 18:00 Mitrovicë e Veriut, 19 maj 2019 Dalja në Zgjedhje  Koalicioni...
 21% e qytetarëve të katër komunave, kanë ushtruar të drejtën e votës deri në ora 12:00- Zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan, 19 maj 2019 Komunikata e dytë për Media Ora 13:30 Mitrovicë e Veriut, 19 maj 2019 Dalja në Zgjedhje  Koalicioni i...
Hapen vendvotimet me kohë, procesi fillon i qetë- Zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan, 19 maj 2019 Komunikata e parë për MediaOra 09:00  Mitrovicë e Veriut, 19 maj 2019 Demokracia në Veprim (DnV), po...
Mbahen trajnime me LTO për Zgjedhjet e 19 majit- Demokracia në Veprim ka mbajtur sot trajnimin e parë për vëzhguesit afatgjatë (LTO) të zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetarë të komunave Mitrovicë e Veriut, Leposaviq, Zubin Potok dhe Zveçan. Në këtë trajnim janë prezantuar standardet...
DnV: Fushatë e qetë dhe pa incidente në Veri të vendit- Mitrovicë e Veriut, 15 maj 2019 Koalicioni i Organizatave për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim”, ka mbajtur sot konferencën e dytë për media, lidhur me mbarëvajtjen e fushatës parazgjedhore dhe përgatitjet finale  për Zgjedhjet...
DnV do të vëzhgojë procesin zgjedhor në katër komunat veriore të Kosovës me mbi 100 vëzhgues- Prishtinë, 12 maj 2019  Koalicioni i OJQ-ve vendore për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim”, përmes partnerit të saj në Mitrovicën e Veriut, Advocacy Center for Democratic Culture (ACDC), do të jetë e angazhuar në misionin vëzhgues...
Komunikatë për Media- Koalicioni i OJQ-ve “Demokracia në Veprim” po vazhdon ta monitoroj procesin zgjedhor në të gjithë territorin e Republikës së Kosovës. Nga vëzhguesit e Demokracisë në Veprim, deri në orën 12 janë paraqitur këto të dhëna: ...