• Lloji i aktivitetit

  • Data


DnV publikon raportin e vëzhgimit të zgjedhjeve: Theksohet rëndësia e reformës zgjedhore në tejkalimin e sfidave të procesit zgjedhor- Sot, koalicioni i OJQ-ve për vëzhgimin e zgjedhjeve Demokracia në Veprim (DnV), ka organizuar një tryezë diskutimi ku është publikuar “Raporti i Vëzhgimit të Zgjedhjeve për Kuvendin e Kosovës”, të cilat u mbajtën më 6...
Vendimi i Gjykatës Supreme, precedent i gabuar që mund të ndikojë integritetin e procesit zgjedhor- Demokracia në Veprim (DnV) ka ndjekur të gjitha zhvillimet lidhur me pakot me fletëvotime të supozuara, të cilat kanë ardhur me vonesë nga diaspora. DnV njeh dhe respekton maksimalisht të drejtën universale të të gjithë...
Komunikata e pestë për media DnV: Rezultatet preliminare për fletëvotimet e numëruara për 1355 vendvotime ose 53% e të gjitha vendvotimeve- Partia Demokratike e Kosovës (PDK)                          22.83 % Koalicioni AAK-PSD 100% Kosovë                            12.8 % Sloboda                                                                           0.19% Nisma Socialdemokrate- Aleanca Kosova e Re- PD   5.29 % Lëvizja Vetëvendosje (LVV)                                         23.63 %...
Komunikata e katërt për media |Ora 18:30| DnV: Deri në ora 17:00 dalja në votime është 38%, bëhet thirrje për vigjilencë në numërim- Në më pak se një orë nga mbyllja e vendvotimeve, koalicioni i OJQ-ve “Demokracia në Veprim” mbetet i përkushtuar ta mbajë publikun të mirë informuar për përmbylljen e procesit të votimit dhe fillimin e procesit...
Komunikata e tretë për media |Ora 14:30| DnV: Votimi me asistencë shumë i shprehur- Procesi i votimit në të gjithë vendin po vazhdon të vëzhgohet nga Koalicioni i OJQ-ve “Demokracia në Veprim” me qëllim të informimit të rregullt të publikut mbi mbarëvajtjen e këtij procesi. I.Dalja në votim Sipas...
Komunikata e dytë për media|Ora 11:00|DnV: Procesi i votimit po rrjedh i qetë, raportohet për vështirësi të qytetarëve në gjetjen e vendvotimeve të duhura- Koalicioni i OJQ-ve “Demokracia në Veprim”, po vazhdon të vëzhgojë procesin e votimit që nga hapja e vendvotimeve për zgjedhjet e parakohshme parlamentare që po zhvillohen sot në tërë vendin. I.Dalja në votim Deri në...
Komunikata e parë për Media Ora 08:15 DnV: Nis procesi i votimit, 2.6% e vendvotimeve hapen me vonesë- Demokracia në Veprim po vëzhgon mbarëvajtjen e procesit zgjedhor me praninë e vëzhguesve të saj në të gjitha vendvotimet në gjithë vendin.  I.Hapja e vendvotimeve Në tërë territorin e Republikës së Kosovës janë gjithsej 2547...
Komunikatë për media |Ora: 22:15| DnV: Shënohen incidente në procesin e numërimit- Prishtinë, 6 tetor 2019 Vëzhguesit e koalicionit të OJQ-ve “Demokracia në Veprim” të cilët po përcjellin procesin e numërimit të fletëvotimeve kanë raportuar se: Në Skivjan të Gjakovës, në Shkollën “Ukshin Miftari”, në vendvotimin 0214C/03R,...
DnV: “Mos prito, Dil dhe Voto”- Koalicioni i OJQ-ve vendore për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim (DnV)” me 2700 vëzhguesit e saj për Ditën e Zgjedhjeve janë bërë gati për vëzhgimin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare që do të mbahen...
Atmosferë e qetë drejt përmbylljes së fushatës zgjedhore, financimi i fushatës jotransparent- Vëzhguesit e Demokracisë në Veprim (DnV), gjatë periudhës 1-3 tetor, kanë vëzhguar 229 aktivitete të subjekteve politike ku kanë marr pjesë rreth 79 mijë qytetarë. Mbetet relativisht i lartë (18%) numri i aktiviteteve zgjedhore të...