BallinaKonferencat për media

Rezultatet preliminare të DnV-së për zgjedhjet në katër komunat

Zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan, 19 maj 2019

Komunikata e katërt për media

Ora 21:00

Mitrovicë e Veriut, 19 maj 2019

Koalicioni i OJQ-ve Demokracia në Veprim (DnV), ka vëzhguar tërë procesin zgjedhor për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan.
Të gjitha vendvotimet janë mbyllur me kohë.
Në bazë të raportimeve nga terreni, dalja e votuesve deri në mbylljen e vendvotimeve në 19:00 është 39% nga 85% e vendvotimeve të procesuara.
 
Rezultatet preliminare të DnV-së për 85% të vendvotimeve të numëruara janë:
 
Mitrovicë e Veriut:
Lista Serbe, Goran Rakic (95.2%)
Partia Demokratike e Kosovës, Gonxhe Çaushi (3.1%)
Lëvizja Vetëvendosje, Erden Atiq (1.6%)

Zubin Potok: 
Lista Serbe, Srdjan Vulovic (94.1%)
Partia Demokratike e Kosovës, Hysen Mehmeti (3.1%)
Lëvizja Vetëvendosje, Liridona Kahrimani (2.8%)
 
Leposaviq: 
Lista Serbe, Zoran Todic (96.4%)
Partia Demokratike e Kosovës, Shaqir Hetemi (2.1%)
Lëvizja Vetëvendosje, Fisnik Veseli (1.5%)

Zveçan 
Lista Serbe, Vucina Jankovic (96.4%)
Lëvizja Vetëvendosje, Avdi Peci (2.2%)
Partia Demokratike e Kosovës, Ilir Peci (1.4%)

Postime të ngjajshme
BallinaKomunikatë për media

Gjuha denigruese dhe dhuna janë në kundërshtim me vlerat e garës zgjedhore

BallinaKonferencat për media

Subjektet politike të garantojnë barazi gjinore në lista zgjedhore dhe trupa menaxhuese të zgjedhjeve

BallinaKonferencat për media

35% e qytetarëve të katër komunave, kanë votuar deri në orën 16:00

BallinaKonferencat për media

 21% e qytetarëve të katër komunave, kanë ushtruar të drejtën e votës deri në ora 12:00

Regjistrohu në faqen tonë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *